nieuws

Houttechnologie onderzoekt kortere droogtijd van hout

bouwbreed

Voor de houtwereld wordt door het Centrum voor Houttechnologie (CHT) een onderzoek verricht naar de mogelijkheden om de droogtijd van hout te verkorten. Daarmee zijn bij gunstig resultaat, tevens de voorraad- en opslagkosten te beperken.

Volgens TNO is de droogtijd van hout aanzienlijk te bekorten bij temperaturen boven de 100 gr. C. Een nadeel is, dat bij dergelijke temperaturen het houtvochtigheidsgehalte niet meer is te bepalen door weerstandsmeting. Het CHT heeft samen met het zusterinstituut Technische Physische Dienst te Delft simulaties uitgevoerd, die de eindcondities onder die nieuwe omstandigheden voorspellen.

Door middel van een computersimulatie wordt voorts gezocht naar een optimale droogkamerinrichting. Het CHT onderzoek wordt internationaal ondersteund.

Reageer op dit artikel