nieuws

Gouden Medaille voor Olsen uit Noorwegen

bouwbreed Premium

Op 25 november wordt de ‘Gouden Medaille Gustave Magnel’ uitgereikt. Hij is ditmaal toegekend aan dr. techn. O. Olsen uit Noorwegen.

Olsen ontvangt de Gouden Medaille voor zijn werk aan het ‘Draugen Platform’. Dit platform bestaat grotendeels uit beton. De prijs wordt ’s middags om 16.00 uur uitgereikt in het Auditorium van het Laboratorium Magnel te Zwijnaarde in Belgie.

De Gouden Medaille Gustave Magnel wordt sinds 1958 periodiek uitgereikt door de Stichting AIG te Gent in Belgie (AIG staat voor Alumnivereniging van de Ingenieurs afgestudeerd aan de universiteit van Gent). De prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan prof.ir. G. Magnel, oprichter en destijds directeur van het Laboratorium Magnel voor Betononderzoek van de Universiteit van Gent.

De Gouden Medaille, die dit jaar voor de achtste maal is toegekend, is een beloning voor de ontwerper van een kunstwerk, waarbij op een belangrijke en bijzondere manier gebruik is gemaakt van gewapend of voorgespannen beton.

Reageer op dit artikel