nieuws

Gift van 20 miljoen voor bouw centrum kankeronderzoek

bouwbreed Premium

De Erasmusuniversiteit in Rotterdam heeft een donatie van – 20 miljoen gekregen. Met het geld kan de universiteit een nieuw onderzoekscentrum voor kanker betalen. Het gebouw komt naast het Academisch Ziekenhuis Rotterdam (AZR) Dijkzigt te staan.

De gift is afkomstig van de Josephine Nefkens Stichting, vernoemd naar een vrouw die in 1971 aan kanker is overleden. De weduwnaar H. Nefkens heeft daarna de stichting opgericht om onderzoek naar de genezing van de aandoening te financieren. Als architect en belegger in vastgoed heeft hij veel geld verdiend.

Nooit eerder zocht de Nefkensstichting de publiciteit. “Daarmee wilden we voorkomen dat allerlei instellingen ons vragen om geld. Deze keer wordt onze naam wel genoemd. Het gaat nu om een erg groot bedrag”, zegt Nefkens.

Reageer op dit artikel