nieuws

Geluidscherm van plexiglas

bouwbreed

Langs de A12 bij het verkeersknooppunt Velperbroek worden door aannemerscombinatie Holland Scherm HWZ kunststof geluidschermen geplaatst met een totale lengte van 2,3 kilometer.

Voor dit po dat in november 1995 klaar moet zijn, levert Wientjes Roden BV, de plexiglas platen met een afmeting van 190 x 530 cm. De lichtblauwe, transparante platen worden in een lichte paraboolvorm koud ingeklemd in donkerblauw gelakte stalen stijlen. Er is voor plexiglas gekozen vanwege de hoge geluidreflectie, de geringe onderhoudsbehoefte en de hoge slagvastheid. Voor een soortgelijk geluidscherm langs de A27 leverde Wientjes onlangs ook het plaatmateriaal. In totaal gaat het om meer dan 5000 vierkante meter plexiglas.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels