nieuws

Gasmeetinstrument voor het sporengebied 0 – 2000 ppm

bouwbreed Premium

De Auer Tox-Meter PID, in Nederland op de markt gebracht door MSA Nederland uit Hoorn, is een draagbaar gasmeetinstrument voor het meten en bewaken van toxische en/of brandbare gassen en dampen in het sporengebied 2 – 2000 ppm.

Het instrument bestaat uit een krachtige foto-ionisatiedetector (PID), met alle benodigde voedingseenheden in een handsonde en een besturingseenheid uitgevoerd in de bewezen Ex-meter-constructie. Tot de besturing behoort tevens de voeding, door middel van een oplaadbare en eenvoudig uitwisselbare NiCd-accu, plus een microcontroller met meetwaardegeheugen en PC-interface. De Tox-Meter PID kan eenvoudig en veilig worden bediend bij toepassing in het veld zoals bij het aantonen en bewaken van gasontwikkelingen uit de bodem of wateroppervlakken, voor metingen in vervuilde omgevingen, op vuilstortplaatsen en bij bodemsanering. Daarnaast in zuiveringsinstallaties en andere afvalverwerkingsinstallaties, bij lekdetectie in leidingen en tanks, bij de bewaking van de MAC-waarde en voor het snel beoordelen van gevaar bij branden en ongevallen.

Toxische en/of brandbare gassen en dampen, die als sporen in de lucht aanwezig zijn, worden nauwkeurig gemeten met de Tox-Meter PID.

Reageer op dit artikel