nieuws

Fraude burgemeester

bouwbreed Premium

Buren niet bewezen

Burgemeester Hommes van de gemeente Buren wordt niet strafrechtelijk vervolgt wegens fraude. Dit heeft de hoofdofficier van justitie van Arnhem bekend gemaakt. Wel wordt door de rijksrecherche een orienterend onderzoek ingesteld naar het bestuurlijk handelen van de burgervader. De burgemeester kwam vorige maand in opspraak omdat hij zich zou hebben verrijkt door de verkoop van een stuk grond. Dit gebeurde in 1988. Hommes zou toen gebruik hebben gemaakt van voorkennis. Onderzoek naar zijn handelen wees echter niet uit dat dit het geval was. Hommes zelf en commissaris van de koningin Terlouw hebben aangedrongen op een officieel onderzoek naar zijn bestuurlijk handelen, om zo elke verdenking tegen de eerste burger weg te ke nemen.

Reageer op dit artikel