nieuws

Deventer heeft voorkeur voor twintigtal bedrijven

bouwbreed Premium

De gemeente Deventer heeft een twintigtal bouwers en projectontwikkelaars geselecteerd waarmee het de komende jaren in zee wil gaan voor de bouw van nieuwe woningen. De geselecteerde bedrijven zijn onderverdeeld in vijf categorieen. Daarmee hoopt Deventer in de toekomst sneller zaken te ke doen. In de groep kleinere bouwers en ontwikkelaars die in aanmerking komen voor de afgezonderde bouwstroom van circa 30 woningen per jaar of voor specifieke onderdelen van projecten zijn De Hoop en Obdeijn in Deventer, Vastbouw in Rijssen, Groothuis in Almelo en Hegeman in Vriezenveen uitgekozen. Realisatoren die, naast de sociale huursector, een deel van de marktsector tot aan stichtingkostenniveau van ongeveer – 190.000 voor hun rekening ke nemen zijn Onze Woning, VtV en Rentre, allen gevestigd in Deventer. De keus van de gemeente voor grotere ontwikkelaars voor gebieden van 100 tot 400 woningen is gevallen op Bemog in Kampen, Proper-Stok in Rotterdam, Heijmans in Rosmalen, Amstelland in Arnhem en Moes in Zwolle.

Geschikte ontwikkelaars die in staat zijn kleinere bouwstromen en specifieke poen zelfstandig te realiseren en op ke treden als coordinerende ontwikkelaars in samenwerkingsverbanden zijn volgens de gemeente Le Clercq in Twello en O.M.A. in Apeldoorn. Voor de meer ingekaderde bouwstromen voor realisatie van grote poen zijn geselecteerd de bouwers en ontwikkelaars B.A.M. in Deventer, Nijhuis in Rijssen, Koopmans in Deventer en Enschede, Schutte in Deventer en Zwolle en Slokker in Huizen.

Reageer op dit artikel