nieuws

Deuvel reduceert geluidsoverdracht tussen beton

bouwbreed Premium

Hakron BV te Nunspeet introduceert de Staisil deuvel. Hij is in het bijzonder ontwikkeld om de geluidsoverdracht tussen betonnen wanden en vloeren te verminderen. Bijkomend voordeel is dat de deuvel ook warmte-isolerend werkt en geen koudebrug vormt.

De Staisil buitenmantel is voorzien van geluiddempend elastomeer volgens DIN 4141/140. De glijbuis heeft een drukring, die evenals de andere onderdelen gemaakt is van roestvrij staal. De Staifix buitenmantel is desgewenst verkrijgbaar in een prefab betonsteen, passend in metselwerk of in een sparing in prefab betonnen elementen. Volgens een toelichting vermindert de deuvel het contactgeluid met 25 dB. De deuvel zelf is er in twee uitvoeringen, met trillingdemper of massief. Met de massieve Staifix deuvel is een gemiddelde reductie van 20 dB te bereiken.

De Staisil deuvel moet niet verward worden met de Staifix, die reeds geruime tijd op de markt is. De Staifix wordt eveneens geleverd door Hakron. Er zijn twee nieuwe modellen verschenen, de Staifix DSD 30 en de DSD 130. Ze vormen een aanvulling op de belastbaarheid van de bestaande reeks.

Reageer op dit artikel