nieuws

Deel Kamer wil zijruit rechtsachter bij grijs kenteken toestaan

bouwbreed Premium

De fracties van PvdA en VVD in de Tweede Kamer vinden het niet juist dat auto’s die met een grijs kenteken rijden geen rechterachterzijruit mogen hebben. Dat blijkt uit het schriftelijk commentaar van de Kamer op een aanpassing van de regeling voor het grijze kenteken van staatssecretaris Vermeend van Financien.

Als argument voeren PvdA en VVD de verkeersveiligheid aan. Vermeend is tegen, omdat het de controle op fraude bemoeilijkt.

De Kamer stemt in met het generaal pardon voor auto’s van voor 1988 die al die tijd met een grijs kenteken hebben gereden en nog in handen zijn van de eerste eigenaar.

Ook al voldoen die niet aan de nieuwe, aangescherpte eisen met betrekking tot de laadruimte, toch mogen zij blijven vallen onder het lagere tarief in de motorrijtuigenbelasting voor erkende bestelauto’s.

Reageer op dit artikel