nieuws

Cimar liften en hefsteigers via A.N.C. op Nederlandse markt

bouwbreed Premium

A.N.C. Platforms en Hoists te Veldhoven heeft de import verworven van de bekende Italiaanse Cimar Ponteggi hefsteigers en personen/goederenliften.

Ofschoon A.N.C. reeds een eigen aluminium hefsteiger in zijn leveringsprogramma voerde, heeft men nu ook de hefsteigers van Cimar toegevoegd. Het betreft hier modulair op te bouwen hefsteigers in eenmast-uitvoering met hefvermogens tot 1000 kg en tweemast-hefsteigers met hefvermogens tot 3000 kg. Alle steigers van dit merk zijn T.o.V. goedgekeurd en voldoen daarmee aan de strenge veiligheidseisen.

Hoogwaardig

Door de toepassing van een hoogwaardige staalkwaliteit is Cimar er in geslaagd een systeem te construeren waarvan, volgens A.N.C., de gewichten van de masten, de platformborden en verdere onderdelen lager liggen dan andere zware systemen zonder concessies te doen aan veiligheid en stabiliteit. Het zeer gevarieerde leveringsprogramma biedt onder meer platformlengtes van 4,5 tot 20 meter die tot hoogten van 100 meter gebracht ke worden. Cimar hefsteigers ke worden geleverd met winteroverkappingen, montage rails t.b.v. natuursteen montage, platformverbredingen etc.

Personen/goederen

De personen/goederen liften van Cimar zijn leverbaar in hefvermogens van 400, 700, 900, 1300 en 1500 kg. De liften zijn allen voorzien van een liftkooi met een standaard afmeting van 3,2 x 1,3 meter waarnaast eventueel op maat gemaakte kooien ook tot de mogelijkheden behoren.

De beide zwaarste typen ke voorzien worden van een mast met twee tandheugels waardoor het mogelijk is twee kooien op een mast te monteren. Deze beide kooien ke worden uitgevoerd voor het transport van personen maar ke tevens worden voorzien van een PLC besturing een met behulp hiervan gebruikt als bouwlift.

Het leveringsprogramma geeft ruimte aan een ruime keuze in toegangsdeuren, zowel op de korte als lange zijde van de kooi, terwijl de verdiepingen ke worden voorzien van sluitbomen of deuren. Het maximale bereik van deze liften is 150 meter. De mast wordt opgebouwd uit gegalvaniseerde segmenten die een lengte hebben van 1,508 meter en wegen per stuk 140 kg voor de enkele kooi-uitvoering en 165 kg voor de uitvoeringen met een dubbele kooi.

Serviekraan

Voor montage/demontage wordt gebruik gemaakt van een servie-kraan met een capaciteit van 200 kg. Tot een lengte van 16,5 meter ke de liften vrijstaand gebruikt worden. De hef/daalsnelheid van de liften bedraagt 57 meter/minuut.

De liften zijn alle goedgekeurd door het Liftinstituut. Naast de verkoop van dit Cimar Ponteggi materieel verzorgt A.N.C. Platforms en Hoists ook verhuur van dit materieel.

Een drietal liften van het type AC 1500, met een hefcapaciteit van 1500 kg draaien momenteel op de Kop van Zuid te Rotterdam voor de aannemerscombinatie Dura en Van Eesteren.

Reageer op dit artikel