nieuws

Cement met leisteen voor beton in Wageningen

bouwbreed

Bij het uitbreidingspo ‘Het Nieuwe Wonen’ te Wageningen is een waterplan uitgevoerd met betonnen keerwanden. Al de elementen van die wanden zijn uitgevoerd in beton met leisteencement. Er is voor portlandleisteencement gekozen, omdat de kleur daarvan van nature roodbruin is. De elementen zijn geproduceerd door Romein Beton te Dodewaard.

De portlandleisteencement is van het merk Terrament, geleverd door Cemtac BV te Enschede. Deze cement met leisteen is afkomstig van een cementfabriek te Dotternhausen in Duitsland. De fabriek is gecertificeerd door de Stichting BMC volgens de Nederlandse Beoordelingsrichtlijn (BRL) 2602. Omdat de Nederlandse norm tot nog toe geen leisteen in cement toeliet, is het certificaat gebaseerd op de Duitse norm DIN 1164. Behalve de in Wageningen toegepaste roodbruine leisteencement levert Cemtac ook grijze en witte cementsoorten.

Reageer op dit artikel