nieuws

Bouw Chassetheater ‘vreet’ wethouders

bouwbreed Premium

De realisering van het Chasse-Theater in Breda gaat op z’n zachtst gezegd niet echt over rozen. W. van Fessem, is de derde CDA-wethouder op rij die sneuvelt op de bouw van de Bredase schouwburg.

Een zwaar aangeslagen Van Fessem liet in een eerste reactie weten zijn politieke verantwoordelijkheid te nemen. Hij zei er alles aan gedaan te hebben om de bouw op tijd klaar te krijgen, maar ook geen ijzer met handen te ke breken. Deze reactie kwam een dag nadat het Aannemingsbedrijf Albouw-BBM de gemeente Breda had laten weten er niet in te slagen het theater op 1 maart op te leveren. Volgens opgave wordt dat nu op z’n vroegst 1 juli 1995.

Een woordvoerster van de gemeente Breda houdt voor wat betreft de gevolgen flink wat slagen om de arm. Vooral omdat het Chassetheater al in de abonnementenserie is opgenomen met optredens van Youp van ’t Hek en de musicaluitvoering van My Fair Lady worden er van die kant flink wat schadeclaims verwacht. “Door middel van koortsachtig overleg met alle betrokkenen hopen we een oplossing te vinden. We hebben daar in principe een week voor uitgetrokken.”

Overigens heeft het college voor de verdere ontwikkelingen van het Chasseterrein, waar het theater een onderdeel van is, het ontwerp van Bhalotra/Proper Stok als winnaar van de ontwerpcompetitie uitgeroepen. Daarbij gaat het om een plan voor de bouw van ruim 600 woningen, nieuwbouw van Breda’s museum, uitbreiding van een hotel en de realisering van een parkeergarage. Het college koos dit ontwerpteam omdat “Bhaltora een sfeer van rijkdom creeert en aansluit op de bestaande stad.”

Reageer op dit artikel