nieuws

Beurs onderzoekt handel in aandelen Weweler

bouwbreed

De beurs stelt een onderzoek in naar de handel in aandelen Weweler (autoveren). Voorafgaand aan de op dinsdag 22 november nabeurs bekendgemaakte gunstige winstontwikkeling bij de onderneming, vond een opmerkelijke koersstijging met abnormaal hoge omzetten plaats. Normaal gaan er gemiddeld niet meer dan enkele duizenden stukjes per dag om. De koers steeg in drie dagen met 13,8 procent. Voor het bestuur van de beurs was dit de aanleiding om de activiteiten van de Apeldoornse vrachtwagen- en autoverenfabrikant eens tegen het licht te houden.

De Weweler-directeur H. Truijens weet niets van het feit dat het hoekmansbedrijf Van der Moolen al een paar dagen op de hoogte was over de dat de inhoud van het bericht. Een woordvoerder van Van der Moolen, dat in Weweler handelt, ontkent eerder dan dinsdag op de hoogte te zijn geweest van het gunstige nieuws.

Commissaris voor de notering A. Vastenhouw heeft eerder deze week onvoldoende aanleiding gezien tot onmiddellijke handelsmaatregelen in Weweler. Dat er nu wel een onderzoek wordt uitgevoerd, heeft te maken met het vermoeden dat bij de handel in de aandelen misbruik van voorwetenschap kan zijn gemaakt.

Algemeen-directeur G. Snijders zegt in een commentaar op de zaak blij te zijn met het onderzoek van de beurs. “Ik kijk elke dag naar koers en omzetten van onze aandelen en ik zette maandag al vraagtekens. Wij hebben absoluut niet eerder gegevens naar buiten gebracht. Laat ze het maar goed uitzoeken, al is het alleen maar om ons van elke blaam te zuiveren”.

Reageer op dit artikel