nieuws

Belastingverlichting op buitenlands deelnemingsdividend

bouwbreed Premium

Het kabinet steekt structureel – 80 miljoen in verlichting van de belastingdruk op deelnemingsdividend dat uit het buitenland komt. De Nederlandse dividendbelasting wordt verlaagd met 2,5 procent in 1995 en 1996 en 3 procent in de jaren daarna, op dividend uit een groot aantal landen dat ondanks een belastingverdrag met Nederland nog steeds een bronheffing op uitgaand dividend legt.

Multinationale ondernemingen die verrekening van buitenlandse bronheffing willen, moeten aan diverse voorwaarden voldoen. Het moet wel gaan om dividend uit landen waarmee Nederland een belastingverdrag heeft gesloten; de bronbelasting moet minstens vijf procent zijn; de deelneming moet minstens 25 procent van het nominaal gestorte aandelenkapitaal bedragen (eventueel van de stemrechten) en het ontvangen dividend moet in Nederland worden uitgekeerd en betrokken in de heffing van dividendbelasting.

Reageer op dit artikel