nieuws

Alkmaar wil nieuwe brandweerkazerne

bouwbreed Premium

Temid Raadgevend Ingenieursburo BV uit Heerhugowaard gaat na of in Alkmaar een nieuwe brandweerkazerne is te realiseren voor het geplande budget van – 14 miljoen. De nieuwe kazerne is bedoeld voor brandweerkorps Alkmaar en de regionale brandweer Noord-Kennemerland en de stalling van het dagelijks materieel. Het al dan niet vestigen van de alarmcentrale in de nieuwbouw is nog onderwerp van discussie.

Voor dit po zal ook een architect moeten worden aangetrokken. Bij de brandweer bestaat voorkeur voor Architectenbureau Reus en Leeuwenkamp BV uit Alkmaar omdat dat bureau de afgelopen jaren de nodige hand- en spandiensten heeft verricht. De planning is dat de nieuwe kazerne de eerste helft van 1997 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel