nieuws

Alkmaar en Langedijk vissen achter het net

bouwbreed Premium

De ontwikkeling van een nieuw woongebied voor 1100 woningen in de Vronermeer bij Alkmaar loopt anders dan de gemeenten Alkmaar en Langedijk hadden verwacht. De gemeenten vissen achter het net nu een combinatie van bedrijven en een woningbouwvereniging de grond in de Vronermeer al grotendeels blijken te hebben gekocht.

Een combinatie van Wilma, Bouwmaatschappij Vos BV uit Alkmaar en Christelijke Woningbouwvereniging De Voorzorg uit Alkmaar hebben goed ingespeeld op de plannen van gemeente Alkmaar en Langedijk. Nu de gemeenten de grond wil aankopen, blijkt een groot deel al in andere handen te zijn.

Voor de gemeenten is dit een tegenvaller, maar geen ramp. “Wij hebben natuurlijk al veel ervaring met het ontwikkelen van poen. In dit geval zullen we proberen in overleg met de nieuwe grondeigenaren tot een plan te komen. Er moet ook nog een bestemmingsplan voor de Vronermeer gemaakt worden, dus hebben wij zeker invloed op de invulling van het nieuwe woongebied.”

Reageer op dit artikel