nieuws

Adviesbureau mag gijzelen

bouwbreed Premium

Het adviesbureau voor bouwconstructies Ing. G. Alferink uit Zwolle mag een inwoner uit die plaats voor iedere keer dat hij telefonisch contact legt vijf dagen laten gijzelen. Aldus het vonnis in een kort geding, dat door Alferink voor de rechtbank in Zwolle tegen de man was aangespannen.

Het bureau wordt al maanden telefonisch geterroriseerd door de man, die een een relatie had met werkneemster van het adviesbureau. In de gesprekken worden dreigementen geuit. De man wil dat de vrouw wordt ontslagen.

Eind september kreeg Alferink al de mogelijkheid voor iedere keer dat de vrouw werd lastig gevallen een dwangsom van – 500 op te eisen. Desondanks stopte de Zwollenaar zijn bel-activiteiten niet, zodat nu de gijzeling aan het belverbod is gekoppeld. Bandopnamen wezen uit dat de man per dag tientallen malen contact legt met de telefooncentrale van het bedrijf. Het adviesbureau loopt hierdoor schade op.

Reageer op dit artikel