nieuws

Aandeelhouders in

bouwbreed

Koppelpoort eisen snel openheid

Koppelpoort, leverancier van onder andere grondverzetmachines, wordt op de nek gezeten door een aantal ontevreden aandeelhouders. In de Volkskrant van gisteren wordt gemeld “dat enkele minderheidsaandeelhouders ontevreden zijn over de gang van zaken bij het bedrijf en dreigen met een enquete-procedure bij de Ondernemingskamer van de Amsterdamse rechtbank”.

De krant wist de hand te leggen op een brief die een groep aandeelhouders aan de directie had gestuurd. Men is namelijk bang dat Koppelpoort te veel moet betalen voor de Belgische verkoopmaatschappij van het Duitse concern Orenstein und Koppel. Het Duitse bedrijf heeft namelijk sinds 1991 53 procent van Koppelpoort in handen. De brief: “Het risico van conflicterende belangen lijkt aanwezig, hetgeen met name van betekenis is met betrekking tot de vaststelling van de overnameprijs en de overige condities van de voorgenomen acquisitie.”

Reageer op dit artikel