nieuws

Zeppelin ZK 32 komt in drie uitvoeringen

bouwbreed Premium

Zeppelin Technologie GmbH uit het Duitse Friedrichshafen gaat op verzoek van onder meer de Nederlandse importeur Getrac BV te Veenendaal de schranklader ZK 32, die geintroduceerd werd op de TKD ’94, in drie uitvoeringen produceren.

Tot nu toe werd deze schranklader van Zeppelin alleen aangeboden met een laadframe waarbij de laadbak zowel bij het heffen als het zakken over het gehele bereik volledig parallel blijft. Een, voor schrankladers, niet al te vaak voorkomende voorziening die echter ook zijn prijs kent.

Door Zeppelin zullen nu ook modellen in produktie worden genomen waar deze parallelgeleiding alleen voor het heffen wordt toegepast en daarnaast modellen die zonder een parallelgeleidingssysteem zijn uitgerust. Daarnaast zullen er nog differentiaties aangebracht op het gebied van instrumentarium, verlichting, ramen en kleurstelling.

De speciale Zeppelin joy stick bediening, met links een stik voor alle rijfunkties en rechts een stick voor alle laadfunkties blijft alle drie de uitvoeringen standaard ingebouwd. Volgens de importeur Getrac zal er een prijsverschil ontstaan van ruim – 7500 tussen de huidige en de nieuwe basisuitvoering.

Overigens zal nog in deze herfst door Zeppelin een een grotere schranklader worden geintroduceerd, volgens hetzelfde concept als de ZK 32 maar met een motorvermogen van 48 kW(66 pk). Bij Getrac verwacht men deze machine vanaf begin november a.s. te ke leveren.

Reageer op dit artikel