nieuws

Zandtekort brugbouw maakt seminar actueel

bouwbreed Premium

De informatiebijeenkomst, op donderdagmorgen 13 oktober tijdens BouwMECC 94, over de juridische risico’s die aannemers lopen bij het inkopen van materialen is actueel geworden door problemen rond de bouw van de Zuiderbrug in Venlo.

De aannemerscombinatie die bezig is met de realisering van dit – 32 miljoen vergende po, bleken opeens 100.000 kubieke meter ophoogzand te kort te komen.

De vraag is nu wie opdraait voor de kosten die gemoeid gaan met het van elders aanvoeren van zand en de stagnatie die wellicht ontstaat in de uitvoering van het werk.

Bij de voorbereiding van de bouw van de brug, die financieel geheel voor rekening van het rijk komt, is berekend dat de ter plaatse in Venlo afgegraven grond voldoende zou zijn voor herbenutting in het project. Maar bij Rijkswaterstaat wordt nu toegegeven dat er een fout gemaakt is bij de berekening. Het gevolg is dat er nog een enorme hoeveelheid zand ingekocht zal moeten worden. En daaraan hangt een prijskaartje. Het zal ongetwijfeld nog een aardige juridische strijd opleveren wie dat mag betalen.

Reageer op dit artikel