nieuws

Verbouwing van schouwburg in Kopenhagen komt in zicht

bouwbreed Premium

De realisering van een ingrijpende verbouwing van het Koninklijk Theater in de Deense hoofdstad Kopenhagen is belangrijk dichterbij gekomen. Over de basisvormgeving van de een investering van – 200 miljoen (700 miljoen Dkr.) eisende verbouwing is overeenstemming bereikt. De plannen zijn opgesteld door het regeringsadviesorgaan Akademiraadet.

Deze raad houdt zich bezig met welstandskwesties en adviseert ondermeer de bouw van een geheel nieuwe theaterzaal (capaciteit 750 toeschouwers) en een ‘vestzaktheater’ in aanvulling op het bestaande complex. Dit omvat op dit moment o.a. reeds een hoofdzaal met een capaciteit van 1300 toeschouwers. Het gehele schouwburgcomplex moet met elkaar verbonden worden door middel van een overdekte ‘theaterstraat’. Bij het opstellen van het advies is ook de internationale theaterconsulent Miklos Olveczky uit Noorwegen betrokken geweest.

De bewindsvrouwe van cultuur, Jytte Hilden, belooft de verbouwing hoog op de agenda te zetten en zal op zoek gaan naar steun bij niet aan de regering deelnemende partijen. Denemarken heeft na de verkiezingen van 21 september namelijk een minderheidskabinet.

Reageer op dit artikel