nieuws

Strafvermindering voor financieel directeur van St. Martins

bouwbreed Premium

Het gerechtshof in Den Haag heeft in hoger beroep de 42-jarige L.U. uit Kerkwerve veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. U. heeft jarenlang tegoeden van zijn ex-werkgever, St. Martins Property Holdings BV uit Den Haag, over laten boeken naar een prive-rekening. In het totaal is er negen ton verdwenen. De rechtbank in De Haag veroordeelde hem daarvoor het vorig jaar tot 30 maanden celstraf. Omdat hij het niet eens was met de strafmaat tekende U. hoger beroep aan tegen dat vonnis.

Het hof heeft zich nu van haar coulante zijde laten zien en verlaagde de straf aanzienlijk. U. zit momenteel zonder werk en gaat gebukt onder torenhoge navorderingen van de fiscus en zijn ex-werkgever. Deze laatste heeft zelfs beslag laten leggen op U’s pensioentegoeden.

Het hoofdkantoor van St. Martins is in Londen gevestigd. Het bedrijf beheert en verhandelt kantoren. U. had zijn secretaresse, de 42-jarige M.H., ook een graantje laten meepikken. “Op een zeker moment besefte ik dat ik het niet alleen kon”, verklaarde U. voor het hof.

H. werd door de rechtbank veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Daar heeft het hof nu van gemaakt: zes maanden voorwaardelijk en het verrichten van 240 uur onbetaald administratief werk.

Reageer op dit artikel