nieuws

Rotterdam bekijkt nut van transferium

bouwbreed Premium

De gemeente Rotterdam en het ministerie van Verkeer en Waterstaat starten een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een transferium aan de Kralingse Zoom. De kosten bedragen – 150.000.

Transferia zijn in de optiek van de Maastad nodig om het economisch niet noodzakelijke autoverkeer te beperken en het woonwerkverkeer terug te dringen. Men heeft Kralingse Zoom als eerste locatie uitgekozen, omdat dit een knooppunt is van stads- en regionale bussen en de metro. Daarnaast ligt het complex in de buurt van de Erasmus Universiteit en Brainpark aan de A16 richting Dordrecht. Overigens loopt er al een studie naar het vervoer van mensen van het metrostation Kralingse Zoom naar Brainpark met zogenaamde geleide karretjes.

Tevens kan een hoogwaardige overdekte overstap- en parkeervoorziening een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid, waarbij gedacht moet worden aan winkelvoorzieningen, koffieshops, bankieren en (auto)werkplaatsen.

Reageer op dit artikel