nieuws

Roermond bouwt 200 ‘ECO’-woningen

bouwbreed

Begin 1995 wordt in het Roermondse stadsdeel Merum-Herten begonnen met de bouw van 200 ECO-woningen. De ecologische miniwijk wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Meulen Weert en vergt een investering van f 50 miljoen.

Het bouwplan vloeit voort uit een prijsvraag die door de Vereniging voor Integrale Biologische Architectuur in Den Bosch werd uitgeschreven. Roermond liet het ministerie van VROM weten interesse te hebben in de bouw en mag nu aan de slag.

Bij de bouw worden milieuvriendelijke materialen gebruikt; de zonne-energie wordt volledig benut en de warmte-isolatie is optimaal. Het gasverbruik is met 500 m3 erg laag te noemen.

De plannen zijn ontworpen door de Roermondse architecten Hans Coppen, Wim Debruin en Toine Claessen uit Duiven. Behalve koopwoningen worden ook enkele woningen voor bejaarden en huizen in de sociale sector gebouwd.

Reageer op dit artikel