nieuws

Roel Beneens uit Belgie wint Ontwerpprijs

bouwbreed Premium

De Euregionale Ontwerpprijs 94 is toegekend aan Roel Beneens uit het Belgische Westerloevel voor zijn ontwerp van een in Genk te bouwen Europahuis. Hij nam volgens de jury “een onderdeel van een grootschalig stedebouwkundig po voor een onbestemd deel van een jonge industriestad voor zijn rekening”. De jury meent dat “het ontwerp getuigt van een eigentijdse visie op het huidige zich ontwikkelende multi-etnische Europa, tevoorschijn komend uit de hedendaagse migratieproblematiek”. Beneens kreeg een bedrag van f 5000 voor zijn winnende ontwerp.

De tweede prijs (f 3500) ging naar Oliver Konrath uit het Duitse Mettmann voor zijn ontwerp ‘Viewpoint Garzweiler’.

Totaal waren 29 poen van afgestudeerde studenten van bouwacademies in Maastricht, Aken, Luik en Diepenbeek genomineerd.

Reageer op dit artikel