nieuws

PvdA-leden tegen bezuinigingen op energiebesparing

bouwbreed

Het nieuwe kabinet maakt een slecht begin door als eerste beleidsdaad de duurzame ontwikkeling de nek om te draaien. Dat is de strekking van een brief van de Landelijke Werkgroep Milieu en Energie van de PvdA aan de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Daarin wordt geprotesteerd tegen de bezuiniging van – 180 miljoen op energiebesparing en duurzame energie in de begroting van het ministerie van Economische Zaken.

De Tweede Kamer bespreekt volgende week de begroting met minister Wijers (D66). Volgens de werkgroep staan belangrijke doelstellingen van het Nationaal Milieubeleidsplan 2 op de tocht. Bovendien schaadt de bezuiniging op onderzoek en ontwikkeling van schone technologie de concurrentiepositie van Nederland.

De PvdA-werkgroep stelt als alternatief voor de bezuiniging voor om het onderzoek naar de ontwikkeling van kernenergie volledig te stoppen. Bovendien kan de energieheffing versneld worden ingevoerd.

Reageer op dit artikel