nieuws

PvdA en D66 willen helderheid over bezuiniging VROM

bouwbreed

De regeringsfracties D66 en PvdA willen weten wat de gevolgen zijn voor het beleid en de werkgelegenheid van de aangekondigde halvering van het onderzoeksbudget van het ministerie van VROM. Dat bleek tijdens commissie-overleg met minister De Boer.

Woordvoerders Augusteijn (D66) en Crone (PvdA) lieten doorschemeren de bezuinigingen op onderzoek tijdens de behandeling van de VROM-begroting in november aan de orde te zullen stellen.

VROM moet volgens het regeerakkoord volgend jaar – 40 miljoen korten op met name milieu-onderzoek. Dit bedrag loopt in 1998 op tot – 90 miljoen. Volgens de begroting moeten als gevolg van de kortingen op het onderzoekspotje scherpe prioriteiten worden gesteld bij de uitvoering van het Tweede Nationaal Milieubeleidsplan (NMP-2) en de voorbereiding van NMP-3.

Minister De Boer kondigde aan op korte termijn de Kamer een overzicht te verstrekken van de precieze verdeling en de mogelijke gevolgen van de bezuinigingen.

Reageer op dit artikel