nieuws

Plannen voor wijk Tranendal niet aangetast door beroep

bouwbreed

Het staat vrijwel vast dat de door drs.ir. H.V. van der Marel uit Katwijk bij de Raad van State in Den Haag aangespannen spoedprocedure geen invloed zal hebben op grootscheepse bouwactiviteiten in de Katwijkse wijk Tranendal.

Dat bleek tijdens de hoorzitting in Den Haag, die naar aanleiding van de spoedprocedure werd gehouden. In Tranendal vindt op grote schaal vervangende nieuwbouw plaats. De woningbouwvereniging Katwijkse Bouwvereniging voert het po in eigen beheer uit.

Vlak langs de wijk loopt de Provinciale weg N206. Die veroorzaakt een zeker hoeveelheid verkeerslawaai. De 100 woningen in Tranendal langs de N206 krijgen meer geraas te verduren dan wettelijk is toegestaan.

Nu kan er ontheffing worden verleend. Met name bij vervangende nieuwbouw wordt de ontheffing van de geluidsvoorschriften vrij makkelijk gegeven. Voor de woningen in Tranendal is een ontheffing afgegeven.

Van der Marel is het daar niet mee eens. Hij vindt het gehele Tranendal-po niet goed en daarom zou er ook geen ontheffing van de geluidsvoorschriften verleend hebben mogen worden. De Katwijker kaartte de kwestie daarom bij gedeputeerde staten (GS) van Zuid-Holland. GS verklaarden hem echter niet-ontvankelijk. Van der Marel woont aan de Rijnstraat en dat is zo ver van de nieuwbouwlocatie dat hij niet als belanghebbende kan worden aangemerkt, vindt GS. Alleen belanghebbenden ke de ontheffing van de geluidsnormen aanvechten.

Van der Marel liet het er nog niet bij zitten en stapte naar de Raad van State in Den Haag. Daar bleek dat hij waarschijnlijk wederom niet-ontvankelijk wordt verklaard en dat GS het dus bij het goede eind hadden.

Reageer op dit artikel