nieuws

Overijssel wordt agrarische proeftuin

bouwbreed

De provincie Overijssel moet de proeftuin van Nederland worden. Gedeputeerde staten hebben de provincie als zodanig aangemeld bij de Eerste en Tweede Kamer. Overijssel rekent er op dat de status van ‘proeftuin’ extra bijdragen van het rijk oplevert.

De proeftuin van Nederland wil onder meer natuurbeheer door boeren stimuleren, milieuvriendelijke landbouw en bosbeheer bevorderen en landbouwbedrijven aanmoedigen om ook op recreatie gebied bezig te zijn.

Hiertoe werken de provincie, organisaties voor landbouw, milieu en natuur samen. Overijssel leent zich volgens gedeputeerde staten goed voor zo’n geintegreerde aanpak van de plattelandsproblematiek, omdat het een typisch groene provincie is met aan de rand enkele stadsgebieden.

Reageer op dit artikel