nieuws

Onderzoek naar woonwensen in Hilversumse wijk

bouwbreed

Inzicht krijgen in de woonwensen van de buurtbewoners. Dat beoogt een door de gemeente Hilversum begonnen enquete in het tegen het centrum aan gelegen stadsvernieuwingsgebied Oosterstraten/Nieuwstraten. De komende jaren worden in het gebied zowel huur- als koopwoningen gesloopt, waarvoor vervangende nieuwbouw gerealiseerd zal worden.

Volgens B en W biedt dat de mogelijkheid om doorstroming te stimuleren. Dat is voor de stadsvernieuwing erg belangrijk, want “het is op dit moment vrijwel onmogelijk een woningwetwoning te bouwen met een huurprijs die betaalbaar is voor lagere inkomens.

Dit levert problemen op voor die mensen die nu een huurwoning hebben en vanwege sloop en vervangende nieuwbouw hun woning moeten verlaten.

Als zij niet ke of willen terugkeren, moet er ruimte gevonden worden binnen de bestaande woningvoorraad”, aldus B en W.

Reageer op dit artikel