nieuws

Noorse realkalisatie- techniek in licentie naar Nederland

bouwbreed Premium

Het onlangs opgerichte bedrijf pHplus BV te Badhoevedorp heeft voor Nederland de licentie van ‘Norcure’ verworven. Norcure is een systeem voor het realkaliseren van beton. Het is afkomstig uit Noorwegen en ontwikkeld door Norwegian Concrete Technology (NCT).

Het systeem bestaat uit een geleidend net, dat aan de buitenzijde op het beton wordt aangebracht. Vervolgens wordt een elektrische laagspanning aangebracht. De wapening in de constructie functioneert als negatieve en het Norcure-net als positieve pool.

Volgens pHplus heeft het beton na enkele dagen zijn oorspronkelijke alkalische waarde terug en is de passiveringslaag rond het wapeningsstaal hersteld. Bovendien ke binnengedrongen zouten aan het beton onttrokken worden. Daarvoor is een behandeling van enkele weken nodig. Het systeem wordt bij uitstek geschikt genoemd voor de behandeling van beton, waaraan nog geen schade zichtbaar is, maar waar carbonatatie en/of chloride-indringing op korte termijn zichtbare schade zal gaan veroorzaken.

Reageer op dit artikel