nieuws

Nationale beoordelingsrichtlijn warmtereflecterend glas ter kritiek

bouwbreed

Kiwa heeft de nationale beoordelingsrichtlijn voor warmtereflecterend isolerend dubbelglas ter kritiek gepubliceerd. Door het gebruik van een gecoat glasblad en eventueel een gasvulling in de spouw biedt dit glas een betere warmte-isolatie dan gewoon dubbelglas. Het eerste deel van de vernieuwde uitgave van de beoordelingsrichtlijn bevat nieuwe eisen met betrekking tot de gasverlies-snelheid en strengere eisen aan de merking van de afstandshouder.

Daardoor krijgt de gebruiker meer zekerheid dat het produkt gedurende langere tijd zijn eigenschappen behoudt. In het tweede deel zijn de aanvullende eisen beschreven voor het steeds populairder wordende HR-glas. De kritiektermijn loopt tot 20 november 1994.

Reageer op dit artikel