nieuws

Mobiele bandenwasinstallatie vermindert milieubelasting

bouwbreed Premium

Morselt Milieutechniek BV uit Borne brengt het Wheel Wash-systeem in Nederland. Dit eenvoudige maar functionele autobandenwassysteem komt oorspronkelijk uit Engeland en bewijst daar al sinds zes jaar zijn waarde.

Ook in Duitsland, waar het systeem sinds anderhalf jaar op de markt is, heeft het produkt zich, op grond van de steeds strengere milieuwetten en -verplichtingen, een plaats op de markt verworven.

De autobandenwasinstallatie is in staat om in slechts 15 seconden banden, profielen, en wielkasten te reinigen van opgenomen vuil. Het achtergebleven vuil blijft na het rijden door de installatie achter in een bassin en kan zodoende niet het milieu belasten.

Simpel

De constructie van de standaardinstallatie is simpel en doelmatig. Hij bestaat uit een dubbele oprit, een centraal waterbassin en een dubbele afrit. Terwijl de vrachtwagen over speciaal ontwikkelde, zwaar belastbare rasters het bassin binnenrijdt worden de schadelijke stoffen en het vuil door de vibratie van het rastersysteem verwijderd. Het rastersysteem loopt door tot in het bassin.

Daarnaast kan de standaardinstallatie van een sproeisysteem worden voorzien om sterk klevende stoffen van het chassis te wassen.

Vuil

Het vuil en de stoffen die het milieu belasten worden in het waterbassin opgevangen en met behulp van eenvoudige middelen afgescheiden en opgeslagen.

In tegenstelling tot andere, soortgelijke wasinstallaties is voor de opstelling van deze installatie geen betonnen fundering nodig en kan men volstaan met een harde gelijkvloerse ondergrond.

Met de Wheel Wash-installatie komt geen aanhangend vuil van vrachtwagens of bouwmaterieel in het milieu terecht.

Reageer op dit artikel