nieuws

Luchthaven Billund groeit uit zijn jas

bouwbreed

De Deense luchthaven Billund in Jutland wil binnen enkele jaren vijf E zeshonderd miljoen kronen (ruim f.150 miljoen) investeren. De snelle groei van het aantal vluchten en passagiers maakt uitbreiding meer dan noodzakelijk, zo maakt het bedrijf – eigendom van de gemeentelijke overheden rond Billund – bekend.

Als de trend zich de komende maanden voortzet, verwerkt de luchthaven dit jaar ruim 1,3 miljoen passagiers en dat is 200.000 meer dan in 1993. Sinds 1988 is er sprake geweest van een veertienvoudiging van het aantal vluchten van en naar het buitenland. Het gaat daarbij om Europese bestemmingen zoals Londen, Amsterdam en Brussel.

Er wordt gewerkt aan lijndiensten naar Berlijn, Parijs en diverse bestemmingen in Oost-Europa. In de jaren tot de eeuwwisseling moet een nieuwe terminal (inclusief de nu nog ontbrekende loopslurven) worden gebouwd, alsmede een parkeerplatform en nieuwe taxibanen.

Reageer op dit artikel