nieuws

Inkomsten uit TF1 drijven omzet van Bouygues verder op

bouwbreed

De media-activiteiten van de Franse aannemer Bouygues SA hebben de omzet over de eerste zes maanden van dit jaar met 14 procent opgedreven tot FF 33,6 miljard. Bouygues, de grootste aannemer in Europa, heeft een belang van van 34 procent in de vooraanstaande tv-zender TF1.

De nettowinst in de eerste helft van het lopende jaar bereikte een niveau van FF 94 miljoen (FF 79 miljoen). De groep verwacht over geheel 1994 een omzet te ke realiseren van FF 69 miljard (FF 61,2 miljard).

Net als de grootste drie Nederlandse aannemers meldt het Franse bouwbedrijf dat het herstel van de Europese economieen nog niet is doorgedrongen tot de bouw- en vastgoedactiviteiten. De zwakke vastgoedmarkt zorgde er voor dat de omzet van deze divisie met 18 procent terugliep tot FF 3,8 miljard. De omzet van de bouwgroep steeg met 2 procent tot FF 53,1 miljard.

In tegenstelling tot de grote Nederlandse aannemers vangt Bouygues de malaise in de bouw- en vastgoedmarkt op door in lucratieve markten als (nieuwe) media en telecommunicatie te stappen. Naast een belang in TF1 is Bouygues ook lid van een consortium dat het derde GSM-telecommunicatienetwerk in Frankrijk gaat aanleggen.

Reageer op dit artikel