nieuws

Heerenveen wil centrum bouwen voor 600 mensen

bouwbreed

Burgemeester en Wethouders van Heerenveen gaan akkoord met de vestiging van een tijdelijk asielzoekerscentrum in die gemeente. Het gaat om een groep containerwoningen voor zeshonderd bewoners. ‘Tijdelijk” staat voor maximaal vier jaar. De gemeenteraad beslist op 31 oktober over het voorstel.

Het centrum moet komen ten zuiden van het nieuwe Abe Lenstrastadion.

De gemeente stelt wel enkele voorwaarden. Zo wil ze een basisschool op het terrein bij het centrum en aansluiting op Rijksweg 32, zodat het bij calamiteiten snel bereikbaar is.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zal verdere besluitvorming weinig problemen opleveren. Eerder liet de plaatselijke bevolking zich in een voorlichtingsbijeenkomst positief uit over de komst van asielzoekers.

Reageer op dit artikel