nieuws

Grote deelname aan Euregionale Ontwerpwedstrijd

bouwbreed Premium

De eerste dag van BouwMECC 94 staat in het teken van de uitreiking van de prijzen in het kader van de traditionele “Euregionale Ontwerpwedstrijd”.

De belangstelling daarvoor was dit jaar groter dan ooit. Het maximum aantal inschrijvingen werd fors overschreden.

De competitie, destijds in het leven geroepen door het MECC en de kring Zuid-Limburg van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), is bedoeld voor studenten die dit jaar het afsluitende examen hebben afgelegd bij een van de vier opleidingsinstellingen die de regio kent (te weten in Maastricht, Aken, Luik en Diepenbeek).

Totaal moesten 45 afstudeerpoen worden beoordeeld door een jury, die onder voorzitterschap staat van de Europese ombudsman voor het architectonisch erfgoed Nic Tummers. De bedoeling is dat ze tien projecten nomineren. Daaruit wordt het winnende ontwerp gekozen.

De winnaar krijgt 2300 ECU ( – 5000). Er is een tweede prijs van 1600 ECU ( – 3500).

Alle genomineerde ontwerpen staan tentoongesteld op BouwMECC.

Met het oog op de wedstrijd hebben de vier opleidingsinstituten besloten de verschillende bouwopleidingen op elkaar af te stemmen. En inmiddels heeft het nieuwe Studiecentrum voor Architectuur te Heerlen (Vitruvanium) besloten de wedstrijd te gaan ondersteunen.

Reageer op dit artikel