nieuws

Groep Duitse bedrijven pioniert op bouwbeurs

bouwbreed

Op BouwMECC 94 presenteren zeven Duitse bedrijven uit de bouw en aanverwante sectoren en een Duits/Nederlandse aannemersbedrijf zich in een gemeenschappelijke stand van ruim 300 vierkante meter. Dat gebeurt bij wijze van experiment. Als dat succesvol is zal de gemeenschappelijke deelname vrijwel zeker een – meer definitief – vervolg krijgen.

Het initiatief is afkomstig van de Handwerkerschaft Kreis Heinsberg. Die hoopt dat het voorbeeld tijdens de volgende edities van BouwMECC navolging krijgt van bouw- en bouwgerichte bedrijven uit andere Duitse euregionale gebieden, zoals bijvoorbeeld Aken en directe omgeving.

“Ik hoop dat zij daar de moed voor ke en durven opbrengen”, aldus een woordvoerder van de Handwerkerschaft Kreis Heinsberg, die ervan overtuigd is dat “BouwMECC in de komende jaren aan euregionaal belang zal winnen”.

Hoe belangrijk dat kan zijn voor bouwbedrijven in Duitsland blijkt volgens hem uit concrete resultaten.

Samenwerking

“Dankzij contacten van onze EG-referenten en tal van ontmoetingen op BouwMECC, zijn intussen twee Duits/Nederlandse cooperatieve ondernemingen ontstaan. Zij zullen spoedig vestigingen beginnen in Geilenkirchen en Heinsberg en daarmee in onze regio nieuwe arbeidsplaatsen creeren”, vertelt hij.

Vandaar dat gehoopt wordt dat de bedrijven die nu bij wijze van pionier gemeenschappelijk aan BouwMECC deelnemen daarvan ook vruchten zullen plukken.

Gewezen wordt op het feit dat de euregionale bouwbeurs in Maastricht “de allerbeste mogelijkheid is zich aan de euregionale markt te presenteren. Die bouwmarkt komt niet uit zichzelf op ons af”.

Reageer op dit artikel