nieuws

GroenLinks boos over uitstel Kamerdebat Maastricht Airport

bouwbreed Premium

GroenLinks is woedend dat door toedoen van de regeringspartijen PvdA, VVD en D66 het Kamerdebat over de toekomst van Maastricht/Aken Airport naar vandaag is verschoven.

Aanvankelijk stond behandeling van de aanleg van de van een nieuwe start- en landingsbaan die de bestaande moet vervangen gisteravond op het programma. Fractievoorzitter Rosenmoller vindt het absurd dat louter uit partij- en coalitiebelang het plenaire overleg van woensdagavond is afgeblazen.

“Ik heb in de Kamer geen goede argumenten gehoord voor het verzoek tot uitstel. Ik begrijp dat de toekomst van Beek moeilijk ligt in de coalitie, maar dat is al weken het geval. Zeker binnen de PvdA, omdat die nachtvluchten in het verkiezingsprogramma afwijst”, aldus Rosenmoller.

GroenLinks is niet alleen tegen nachtvluchten, maar ook tegen de aanleg van een nieuwe start- en landingsbaan die de bestaande moet vervangen.

Volgens het kabinet heeft een nieuwe strook echter voordelen voor de regionale werkgelegenheid en het milieu.

Reageer op dit artikel