nieuws

Giskes verwacht veel van leembouw

bouwbreed Premium

Acht jaar geleden begon Carl Giskes in Nederland met het promoten van leembouw. Inmiddels heeft hij een klein bedrijfje opgebouwd. Vier mensen (hijzelf meegerekend) verdienen daar nu een boterham aan. Ze realiseren momenteel een jaaromzet van zes ton. Giskes is daarover al best tevreden.

Maar er zit volgens hem nog veel meer muziek in leembouw. Hij heeft hoge toekomstverwachtingen, zeker nadat leemprodukten in een brandveiligheidstest van TNO goed uit de bus kwamen: “De norm bij openbare gebouwen is 1 uur en in woningen een half uur. Leem scoorde twee uur en vijf minuten. Kun je je voorstellen dat ik na die uitslag een lekker pilsje gedronken heb?” zegt Giskes. Hij probeert op BouwMECC 94 in een door eenvoud opvallende stand bouwend Nederland van de voordelen van leem te doordringen.

Reageer op dit artikel