nieuws

Gemeenteraad Alphen wil aanleg van monorail

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft groen licht gegeven voor het aanleggen van een monorail. Dit spoor moet het plaatselijke station met het themapark Archeon verbinden. Na drie uur debatteren heeft de raad met zeventien stemmen voor en veertien stemmen tegen, de komst van de monorail goedgekeurd.

De aan te leggen verbinding wordt de eerste monorail in Nederland indien ook de provincie met de realisatie van dit traject instemt.

De monorail gaat – 10,5 miljoen kosten en is een kilometer lang. De gemeente draagt een half miljoen gulden bij. Het ministerie van Economische Zaken heeft – 6 miljoen subsidie voor de monorail toegezegd. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt op zijn beurt – 3 miljoen beschikbaar.

Reageer op dit artikel