nieuws

Fransen wonen niet slecht

bouwbreed Premium

Het Franse wooncomfort heeft zich in de afgelopen vier jaar aanmerkelijk verbeterd. Volgens een studie van het nationale bureau voor de statistiek hebben gezinnen beschikking gekregen over meer woonruimte.

Elk lid van een gezin zou vaker over een eigen kamer beschikken dan vier jaar geleden.

Negen van de tien woningen beschikken vandaag over een eigen toilet, een badkamer en een centrale verwarming. In 1984 was dit voor zeven van dertien woningen het geval.

Tussen 1991 en november 1992 zijn meer dan een miljoen woningen verbeterd en hebben grondig sanitair onderhoud of vernieuwing ondergaan.Van de 22,1 miljoen Franse woningen, bestaat 55,8 procent uit individuele gezinswoningen, waarvan de gemiddelde oppervlakte in vier jaar tijd is vermeerderd van 84,8 naar 86,4 m2.

Deze woningen zijn voor 80 procent uitgerust met modern comfort.

Voor appartementen is dit gemiddelde 66 m2. Het gevolg van deze verbeteringen is dat een groter aantal Fransen (71procent) zich tevreden voelt in eigen huis. In 1988 was was dit nog voor 68 procent het geval en in 1984 zelfs maar 64 procent.

Minder mensen geven de wens te kennen te willen verhuizen. De meerderheid van de Fransen blijft op zoek naar meer woonruimte, maar deze mogelijkheid blijft beperkt tot de hogere inkomens.

Reageer op dit artikel