nieuws

‘Failliet’ Den Haag zet investeringen voorlopig door

bouwbreed Premium

Het financiele bankroet van de gemeente Den Haag heeft vooralsnog geen gevolgen voor noodzakelijke investeringen in de stad. Tijdens de presentatie van de begroting voor 1995 stelde de wethouder van financien, L. Engering, nadrukkelijk vast dat de residentie doorgaat met investeringen voor de toekomst.

Zo steekt Den Haag volgend jaar ruim – 170 miljoen in de stadsvernieuwing. Verder zal de gemeente, aldus Engering, samen met het bedrijfsleven het investeringsbeleid in stedelijke en economische vernieuwing krachtig voorzetten. Het gaat hierbij om Den Haag Nieuw Centrum, Laakhaven/Holland Spoor, Scheveningen Bad en -Haven, Vinex-locaties en Den Haag zuidwest.

Zoals bekend is de financiele sitiatie van de hofstad uitermate beroerd. Het gemeentebestuur zag zich hierdoor onlangs genoodzaakt bij het rijk de artikel-12 status aan te vragen.

Reageer op dit artikel