nieuws

Eurokoume eerste keurmerk voor ‘verantwoord’ triplex

bouwbreed Premium

Het duurzaam produceren van tropisch hout is een feit in het Afrikaanse Gabon bij Leroy Gabon. Het is nog steeds een moeizaam streven van veel landen in de wereld.

Het duurzaam geproduceerde triplex van Leroy Gabon is herkenbaar aan het geautoriseerde milieu-keurmerk Eurokoume. Leroy Gabon is onderdeel van Groupe Isoroy France. Op het gebied van duurzaam bosbeheer in Afrika vervult deze groep een voortrekkersrol. Groupe Isoroy is een Franse producent van okoume triplex.

Leroy Gabon heeft zich vrijwillig geplaatst onder toezicht van de wetenschap en de organisatie ter bescherming van het tropische regenwoud PRO NATURA. Leroy Gabon heeft zich verplicht om te voldoen aan de eisen die deze milieu-organisatie stelt aan een verantwoorde exploitatie. Deze eisen zijn vastgelegd in een Certificatie Handvest.

Bijeenkomst

Op woensdag 12 oktober wordt een bijeenkomst gehouden, waarbij deze Eurokoume, het keurmerk voor milieutechnisch verantwoord geproduceerd triplex, wordt gepresenteerd. Deze bijeenkomst vindt plaats in de tuinzaal van het KPMG-gebouw te Amstelveen. Daarbij wordt tevens het boekje ‘Eurokoume’ gepresenteerd.

In Nederland is de Franse groep vertegenwoordigd door Isoroy Nederland BV te Utrecht. Geinteresseerden ke daar nadere inlichtingen krijgen.

Reageer op dit artikel