nieuws

Energiesector krijgt minder geld

bouwbreed Premium

De energiesector ontvangt volgend jaar – 180 miljoen minder subsidie. Minister Wijers van Economische Zaken laat de Tweede Kamer deze week weten op welke wijze de bezuiniging vorm krijgt.

De subsidievermindering in de energiesector maakt deel uit van de – 300 miljoen die het departement volgend jaar minder kan uitgeven. Onder meer het Energie-onderzoek Centrum Nederland in Petten liet inmiddels al weten dat de bezuinigingen ruim 100 arbeidsplaatsen laten verdwijnen. Aanvankelijk wilde Wijers vooral op de technologie bezuinigen. Protesten uit deze sector hebben tot een andere mening geleid maar laat de innovatie niet buiten schot. De resterende – 120 miljoen moeten technologische instituten opbrengen, consumentenorganisaties en toeristische instellingen.

Reageer op dit artikel