nieuws

Elburg kan busbaan aanbesteden

bouwbreed Premium

De gemeente Elburg kan de aanleg van de nieuwe busbaan rond het vestinggedeelte van de stad aanbesteden. In het nieuwe bestemmingsplan ‘Zwolscheweg’ is de komst van de busbaan geregeld. Op basis van dat plan kon echter geen aanlegvergunning worden verleend omdat het geschorst was. Een inwoonster Elburg heeft bij de Raad van State beroep ingesteld tegen het bestemmingsplan Zwolscheweg. Een dergelijk beroep heeft van rechtswege schorsende werking.

Het gemeentebestuur wil niet meer wachten op de afhandeling van het beroep van de inwoonster Elburg. Het zou zonder meer kansloos zijn. De vrouw vreest in te toekomst te veel gestoord te worden door het geraas van de bussen. De gemeente heeft erkend dat de vrouw wel eens iets meer kan gaan horen, maar in dit geval zou meer waarde gehecht moeten worden aan het algemeen belang dat gemoeid is het blikvrij maken van de vesting dan aan het belang van mevrouw. Ook de Raad van State acht het beroep van mevrouw kansloos en heeft daarom goedkeuring gegeven aan de aanleg van de busbaan.

Reageer op dit artikel