nieuws

Eenvoudig in 2D tekenen van 3D-staalconstructies

bouwbreed Premium

Het tekenen van een staalconstructie in 3D is meestal nogal complex. Daarom introduceert Technosoft te Lochem het vlakkenmodel in het staaltekenprogramma TechnoCad ST.

Deze 3D-applicatie is gebaseerd op AutoCad 12. Door de invoering van de vlakken kan de constructeur steeds doorsneden en aanzichten tekenen en wijzigen. Het programma maakt van zijn werk snel een 3D-model. De driedimensionale afbeelding is eenduidig en voor iedereen begrijpelijk. Nadat het 3D-model is gegenereerd, blijft het mogelijk in 2D veranderingen aan te brengen. Is het ontwerp van de constructie gereed, dan stelt de computer eenvoudig een complete stuklijst van de benodigde materialen samen. Ook het maken van werkplaatstekeningen is gemakkelijk. Met enkele handelingen ke de nodige kopplaten, ravelingen en dergelijke gedetailleerd in de tekening aangebracht worden. Het is zelfs mogelijk om meerdere tekenaars tegelijk aan een staalconstructie te laten werken. De wijzigingen worden onmiddellijk aangebracht, zodat alle tekenaars steeds over de meest recente versie beschikken. Voor het maken van berekeningen, niet alleen van stalen maar ook van betonnen, houten en aluminium constructies, levert Technosoft het programma Raamwerk 2D voor Windows.Door de toepassing van Windows is er een direct verband tussen de grafische en de numerieke gegevens, zowel bij invoer als bij uitvoer. De gegevens van de invoer en de resultaten zijn op een scherm te zien. Met het Raamwerkprogramma zijn rapporten te maken die voldoen aan de eisen van constructeurs en controleurs. Hetzelfde geldt voor nog een ander produkt van Technosoft, TechnoDesk voor Windows.

Dit programma biedt de constructeur een omgeving met alle benodigde instellingen en hulpfuncties, waarmee ordelijk en pomatig gewerkt kan worden. Teksten, formules en tekeningen verschijnen tegelijkertijd op het scherm en ke elk in het rapport opgenomen worden.

Technosoft Raamwerk laat op een scherm zowel de invoer als de resultaten van een constructieve berekening zien.

Met TechnoDesk voor Windows zijn formules, teksten en tekeningen tegelijk op het scherm te zien.

Reageer op dit artikel