nieuws

Ecosafe parkeergarage spaart ruimte en geld

bouwbreed Premium

Automatische parkeersystemen ke tot 50 % van de ruimte sparen ten opzichte van traditionele parkeergarages. De Ecosafe Parking biedt de mogelijkheid kleinschalig voor parkeergelegenheid te zorgen waar dat op andere wijze niet haalbaar zou zijn.

Het mechanische parkeersysteem Ecosafe van EWW Technische Bedrijven BV in Amsterdam bestaat uit een ‘parkeermagazijn’ dat modulair is op te bouwen voor 3 tot 500 auto’s. Het verticaal en horizontaal transport van auto’s is computergestuurd. Tot het systeem behoren ook draaischijven en roldeuren.

In traditionele parkeergarages gaat een groot deel van de ruimte verloren aan in- en uitritten, hellingbanen en manoeuvreerruimte voor auto’s.

Bovendien moeten er voor de automobilist ook nog eens looppaden, liften en trappehuizen zijn.

De ruimte die per auto nodig is bedraagt voor een traditioneel systeem ongeveer 60 m3. Voor het mechanische Ecosafe systeem is dat maar ongeveer 34 m3. Indien de besparingen op bouwkundige kosten worden afgezet tegen de kostprijs van mechanisch parkeren met het Ecosafe Parkingsysteem blijkt traditioneel parkeren in meerder lagen volgens de leverancier duurder.

Bij een mechanisch systeem staat de auto op een vloertje, dat mechanisch verticaal en horizontaal wordt verplaatst. De parkeerruimte kan zich zowel boven als onder de grond bevinden. Door gebruik te maken van een draaischijf voor het vloertje waarop de auto staat, wordt de manoeuvreerruimte nog verder beperkt.

Het geringere ruimtebeslag van de mechanische parkeersystemen werkt ook door in de kosten van de grond. Zowel bij verwerving als in geval van jaarlijks terugkerende erfpacht zullen de grondkosten lager zijn.

De ondergrondse Ecosafe Parking van het Golden Tulip Barbizon Palace Hotel in Amsterdam biedt plaats aan 26 auto’s die in twee lagen boven elkaar staan.

Reageer op dit artikel