nieuws

Drie vormen van zonne-energie in sociale sector

bouwbreed Premium

Te Amersfoort worden in het po Nieuwland 114 woningen in de sociale huursector uitgevoerd met drie verschillende systemen voor het opvangen van zonne-energie. De passieve zonne-energie komt binnen met het zonlicht door een lichtstraat in het dak. Daarboven bevinden zich cellen die de foto-voltaische (PV)-energie omzetten in elektriciteit. Bij de nok is het dak uitgerust met zonnecollectoren die de thermische energie opvangen. Onder het dak staat een combiketel voor zonne-energie en gas.

Om het rendement zo hoog mogelijk te maken zijn de kavels op de zon gericht en is de dakhelling van de woningen aangepast.

De woningen worden gebouwd in opdracht van de SCW te Amersfoort naar een ontwerp van Grossmann en Henriksen te Berlijn en architectenbureau Van Straalen te Zeist.

Reageer op dit artikel