nieuws

Bouw nationaal tenniscentrum naar Utrecht

bouwbreed Premium

Het nationale tenniscentrum en het nieuwe kantoor van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) zullen in Utrecht verrijzen. Eerdere plannen om de nieuwbouw in Zeist te verwezenlijken zijn daarmee van de baan.

Het complex, bestaande uit tien buiten- en zes tot acht binnenbanen, wordt opgenomen in het Aquacenter Den Hommel dat op een terrein ligt langs het Amsterdam-Rijnkanaal en de Leidsche Rijn. Er komen ook enkele squashbanen, vergaderruimtes en horecavoorzieningen.

Als bezwaarschriften de procedure niet vertragen, zoals in Zeist het geval was, kan rond 1 februari 1995 de bouw van het nieuwe bondsbureau voor de 35 vaste medewerkers van de KNLTB starten. De oplevering staat voor circa 1 november op de rol.

De tennishal, met een toeschouwerscapaciteit van circa 3500 plaatsen, zal rond 1 september af zijn. De laatste fase bestaat uit de aanleg van de buitenbanen, die in het voorjaar van 1996 klaar ke zijn.

Reageer op dit artikel